Simboluri aducatoare de noroc

Bogat sau sarac, fericit sau trist, un lucru il avem cu totii in comun: norocul. Desi credem ca acesta favorizeaza pe mai putini, cu totii incercam sa il atragem. Astfel ne asiguram ca avem la indemana diverse talismane, obiecte aducatoare de noroc si asa mai departe.
Oricare dintre noi are un pix norocos, o bratara norocoasa sau chiar o piesa de imbracaminte asociata cu norocul. Fiecare asociem un anume simbol sau obiect cu norocul, sa vedem in continuare care ar fi cateva dintre acestea.
Albatrosul este talisman al norocului pentru marinari. A vedea un albatros indica faptul ca nava se afla aproape de o intindere de pamant sau ca apele sunt sigure. Aceste pasari sunt puse si in legatura cu sufletele marinarilor pierduti pe mare, uciderea sau lovirea lor fiind considerata a aduce ghinion.
Ankh - cruce egipteana, simbolizeaza viata eterna, renastere si puterea datatoare de viata a soarelul. Este considerata cheia vietii si era folosita ca si simbol aducator de noroc de catre faraoni. Cand egiptenii au fost convertiti la crestinism, erau folosite atat crucea egipteana cat si cea crestina ca si simboluri ale credintei.
Bambus - adesea asociat cu cresterea, nu numai in termeni de bogatie, dar si in ceea ce priveste relatiile, cariera si viata in general. De aceea practicantii Feng Shui considera ca a oferi bambus sub orice forma unei persoane este ca si cum i-ai face cunostinta cu propriul noroc.
Ghinda - vikingii asociau stejarii si ghindele cu zeul nordic Thor, zeu al trasnetului si fulgerului. Ghindele erau folosite pentru protejarea caselor de fulger, urmand a fi cunoscute ca embleme ale norocului, prosperitatii, tineretii si puterii, pe langa faptul ca reprezentau crestere spirituala.
Elefantul - in cultura asiatica reprezinta longevitate, putere si intelepciune. Figurine de elefanti plasate pe rafturi, in colturile camerei si oriunde in casa asigura longevitate si noroc conform filosofiei feng shui.
Pestele - simbol al abundentei, bogatiei, iubirii, parteneriatului si succesului, pestele este considerat de asemenea simbol al fertilitatii, eternitatii, creativitatii, feminitatii, fericirii, cunoasterii si transformarii, pe langa noroc.
Lista poate continua cu alte simboluri precum trifoi cu patru foi, chei, buburuze, curcubeu, potcoave, dar si multe altele, aducatoare de noroc. Chiar daca purtam aceste simboluri insa, nu trebuie sa ne bazam doar pe ele pentru a avea noroc, pentru ca norocul, dupa cum se stie, si-l mai face si omul cu mana lui.

Comentarii