Pasiune la nivel de materie scolara- teatrul, noua optiune pentru elevi

Pana cand nu ajung la sfarsit de liceu, la inceput poate de o cariera tinerii elevi nu au studiul culturii in partea teatrala introdusa in materia de baza a programei scolare. Atat timp cat nu este de profil devine doar o placere a tinerilor care in grupuri, comunitati organizate au activitati extrascolare in ceea ce privestea arta.

Cu o promisiune din partea oficialilor ca teatrul sa devina o optiune scolara ca si materie pentru elevi este insa greu de crezut ca se va ajunge la o concretizare a faptului. Intervine fie obligatia pe de-o parte, fie libera optiune pe cealalta parte. Vor fi cei care vor alege teatrul de buna placere insa nu toti vor fi atrasi de aceasta parte. Si cum totul tine de creativitate, de expresivitate cum vor fi notati elevii cand nu toti vor avea astfel de abilitati, de inclinatii? Ar trebui doar sa devina o activitate la libera alegere si poate si cu posibilitatea de transfer din lumea teatrului in cea a filmului sau a picturii.

Lumea teatrului si a filmului sa devina parte din programa scolara este insa un plus pentru fiecare cursant. Este dezvoltarea din multe puncte de vedere care vine in ajutorul educatie, de fapt o forma de educare prin arta, prin prisma frumosului. Si ceea ce a determinat-desi doar la faza de propunere la momentul actual- ca decizia sa fie una publica si sa dea sperante este performanta unor tineri care au uimit cu adevarat.

Este timpul poate ca si in Romania materiile sa devina mai putin "stufoase", sa preluam din sistemul altora care ofera mai multa libertate elevilor, care le pun la dispozitie decizia catre ce sa se indrepte, sa vina cu diversitate si ajutor in dezvoltare pentru ca indiferent de ceea ce vor urma inca de pe bancile scolii bazele sa fie deja stabilite. Cursuri mai variate, cursati care se grupeaza diferit, iata si o noua forma de socializare care poate ajuta tinerii.

Comentarii